Składniki:
1 l wody
2 marchewki (ok 200 g)
1 pietruszka
400 g czerwonej soczewicy
puszka krojonych pomidorów
1 ząbek czosnku
1 kostka rosołowa
1/2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego)
sól
pieprz kolorowy
szczypta słodkiej papryki
curry
Sposób przygotowania:
Marchew i pietruszkę pokroić na kawałki średniej wielkości. Gotować w 1 litrze wody do miękkości.W połowie gotowania dodać kostkę rosołową. Soczewicę przepłukać, dodać do bulionu. Kiedy całość będzie miękka, dodać pomidory. Chwilę gotować.
Po zdjęciu z ognia zmiksować wszystko blenderem. Doprawić solą, pieprzem, papryką, curry oraz kuminem. Jeśli krem jest zbyt gęsty można dodać trochę wody. Podawać z podsmażoną chrupiącą kiełbaską chorizo.
Smacznego!
Fajnie postujesz.
OdpowiedzUsuńChciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI, gdzie dołączyło już ponad 1400 blogerów z Polski! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!
OdpowiedzUsuńByłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas i tym samym trafiły do jeszcze większego grona odbiorców :)
Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog
Pozdrawiam!
Wspaniały blog :)
OdpowiedzUsuń