Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu i odstawić do ostygnięcia.
Do miski przesiać mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem , sodą i przyprawą do piernika. Dodać miód, jajko i płynną margarynę. Zagnieść ciasto.
Rozwałkować i wykrawać pierniczki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w temp. 175 stopni. Pierniczki odstawiamy do ostygnięcia.
Ja swoje pierniczki udekorowałam przy pomocy lukrowych pisaków, różnego rodzaju posypek i białego lukru który każdy może zrobić sam ;) Jeśli pieczemy pierniczki z myślą że będą wisiały na naszej świątecznej choince nie zapomnijmy przed włożeniem do piekarnika zrobić w nich małych dziurek (np. wykałaczką).
Wesołych Świąt!
Ja swoje pierniczki udekorowałam przy pomocy lukrowych pisaków, różnego rodzaju posypek i białego lukru który każdy może zrobić sam ;) Jeśli pieczemy pierniczki z myślą że będą wisiały na naszej świątecznej choince nie zapomnijmy przed włożeniem do piekarnika zrobić w nich małych dziurek (np. wykałaczką).
Wesołych Świąt!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz