sobota, 22 grudnia 2012

świąteczne pierniczki

  Sposób przygotowania: 
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu i odstawić do ostygnięcia. 
Do miski przesiać  mąkę, wymieszać ją z cukrem pudrem , sodą i przyprawą do piernika. Dodać miód, jajko i płynną margarynę. Zagnieść ciasto. 
Rozwałkować i wykrawać pierniczki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10 minut w temp. 175 stopni. Pierniczki odstawiamy do ostygnięcia. 
Ja swoje pierniczki udekorowałam przy pomocy lukrowych pisaków, różnego rodzaju posypek i białego lukru który każdy może zrobić sam ;)  Jeśli pieczemy pierniczki z myślą że będą wisiały na naszej świątecznej choince nie zapomnijmy przed włożeniem do piekarnika zrobić w nich  małych dziurek (np. wykałaczką). 
    
Wesołych Świąt!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz