Sposób przygotowania:
Kalafior umyć i podzielić na różyczki. Fasolkę natomiast pociąć na mniejsze kawałki. Gotować razem 10 minut w
osolonej wodzie. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i przyprawić do
smaku solą, pieprzem, papryką oraz natką pietruszki. Wszystko razem usmażyć.
Sos serowy:
Śmietanę wymieszać z jajkami, startym żółtym serem, serkami topionymi oraz odrobiną soli i pieprzu. Dodać 2 ząbki czosnku. Wszystkie składniki zmiksować blenderem.
W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym ułożyć kolejno:
mięso mielone
starty żółty ser
sos serowy
kalafior i fasolkę
sos serowy
starty żółty ser
Wierzch udekorować plasterkami pomidora. (Ja posypałam też niewielką ilością oregano)
Zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut w temperaturze180°C.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz