sobota, 3 listopada 2012

makaronowa sałatka z kurczakiem i brokułami


Sposób przygotowania: 
Pierś z kurczaka pociąć na małe kawałki. Usmażyć na złocisto na średnim ogniu, na oliwie z oliwek z dodatkiem waszych ulubionych przypraw (ja wybrałam zioła prowansalskie). Po usmażeniu ostudzić. Brokuła umyć, podzielić na małe różyczki. Gotować maksymalnie 5 min, ostudzić.  Kukurydzę i seler odcedzić. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Makaron ugotować al dente. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać kurczaka i makaron. Polać sosem czosnkowym.
Smacznego!

Sos czosnkowy:
W miseczce wymieszać majonez, jogurt naturalny, śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.  Sos wstawić do lodówki na około godzinę aby się "przegryzł".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz