Marynować kurczaka w sodzie oczyszczonej przez 20 minut, potem bardzo dokładnie go opłukać (najlepiej 2-3 razy wymienić wodę). Następnie umytego
kurczaka marynować przez 15 minut w skrobi kukurydzianej i occie ryżowym.
sposób przygotowania:
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki sosu i odstawiamy.
Rozgrzać olej w woku (jeśli ktoś nie posiada może być zwykła patelnia) i wrzucamy kurczaka.
Smażyć dopóki zmieni kolor na biały i odstawić. Dodać łyżkę oleju i dorzucić imbir, zieloną
paprykę i cebulę. Smażyć póki warzywa nie zmiękną, ale cały czas pozostaną lekko twarde.
Na samym końcu dorzucić papryczkę chili, smażyć jeszcze przez około 30 sekund i odstawić.
Na patelnię (woka) wlać ½ łyżki oleju i smażyć orzeszki aż zbrązowieją. Dodać do nich
kurczaka i warzywa i wszystko razem dobrze wymieszać. Dodać sos i smażyć póki zgęstnieje.
Ewentualnie solimy do smaku. Podajemy z ryżem lub makaronem.
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki sosu i odstawiamy.
Rozgrzać olej w woku (jeśli ktoś nie posiada może być zwykła patelnia) i wrzucamy kurczaka.
Smażyć dopóki zmieni kolor na biały i odstawić. Dodać łyżkę oleju i dorzucić imbir, zieloną
paprykę i cebulę. Smażyć póki warzywa nie zmiękną, ale cały czas pozostaną lekko twarde.
Na samym końcu dorzucić papryczkę chili, smażyć jeszcze przez około 30 sekund i odstawić.
Na patelnię (woka) wlać ½ łyżki oleju i smażyć orzeszki aż zbrązowieją. Dodać do nich
kurczaka i warzywa i wszystko razem dobrze wymieszać. Dodać sos i smażyć póki zgęstnieje.
Ewentualnie solimy do smaku. Podajemy z ryżem lub makaronem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz